
Redukcja emisji podczas tuczu przy użyciu systemu chłodzenia gnojowicy
Badanie IFIP dostarcza bezprecedensowych wyników w zakresie redukcji metanu przy użyciu układu chłodzenia zawiesiny, których wcześniej nie opublikowały inne zespoły.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Badanie IFIP dostarcza bezprecedensowych wyników w zakresie redukcji metanu przy użyciu układu chłodzenia zawiesiny, których wcześniej nie opublikowały inne zespoły.

UE dąży do uproszczenia przepisów dotyczących ochrony środowiska bez osłabiania ochrony środowiska i zdrowia. Opinie można składać do 10 września 2025 r.

Jak temperatura otoczenia poniżej temperatury neutralnej wpływa na wydajność chowu trzody chlewnej i efektywność środowiskową?

W tym artykule opisano niektóre praktyki mające na celu poprawę kontroli środowiska i koszty związane z ich wdrożeniem.

Niskodawkowe zakwaszanie gnojowicy jest nowatorskim podejściem, które może być uniwersalną i opłacalną technologią dla działań na rzecz klimatu.

Podczas niedawnej wizyty na fermie trzody chlewnej w Szwecji, 333 miało okazję zapoznać się z systemem Moving Floor, innowacyjną technologią poprawiającą dobrostan świń i redukującą emisje.

Analiza cyklu produkcyjnego trzody chlewnej i wdrażanie zrównoważonych środków od żywienia po przetwórstwo prowadzi do zmian w kierunku bardziej przyjaznego dla środowiska przemysłu i lepszego dobrostanu zwierząt.

W raporcie stwierdzono, że emisje gazów cieplarnianych netto są obecnie o 37% niższe niż w 1990 roku.

Zmiany klimatyczne zmusiły rządy na całym świecie do egzekwowania przepisów mających na celu zmniejszenie śladu węglowego we wszystkich dziedzinach życia społecznego, w tym w produkcji trzody chlewnej.

Włączenie suszonego młóta browarnianego do paszy nie tylko dostarcza białka, ale może zmniejszyć wpływ gnojowicy na środowisko.

Nowe przepisy ograniczą szkodliwe emisje z instalacji przemysłowych oraz dużych ferm trzody chlewnej i drobiu.

Negocjatorzy Rady i Parlamentu Europejskiego osiągnęli dziś wstępne porozumienie polityczne w sprawie rozporządzenia mającego na celu ustanowienie pierwszych unijnych ram certyfikacji pochłaniania dwutlenku węgla.

Ministerstwo Rolnictwa poprawi przetwarzanie odpadów zwierzęcych, przekształcając je w bioenergię, biowęgiel i paliwa stałe.

W niniejszym artykule opisano różne techniki, które można zastosować w celu zapobiegania emisji NH3 i CH4.

Przemysł paszowy ma do odegrania znaczącą i kluczową rolę w realizacji programu One Health w produkcji wieprzowiny na wielu poziomach.

Restrukturyzacja gospodarstw rolnych oraz rozwój i wdrażanie technologii prawdopodobnie doprowadzą do 20% redukcji emisji gazów cieplarnianych w chińskim łańcuchu dostaw wieprzowiny.