Kto ma lepsze wyniki produkcji - Hiszpania czy Stany Zjednoczone? (1/2)
Porównanie hiszpańskich i amerykańskich głównych wyników produkcyjnych na fermie loch
Porównanie hiszpańskich i amerykańskich głównych wyników produkcyjnych na fermie loch
Produkcja wieprzowiny i pogłowie trzody chlewnej w kraju nadal wzrasta.
Pogłowie w USA jest niższe niż we wrześniu 2020 r., ale nieco wyższe niż w czerwcu tego roku.
Ubój świń w Niemczech spadł o 4,2% w pierwszym kwartale 2021 r.
Od 1 marca na amerykańskich farmach było 74,8 miliona świń i świń.
Pogłowie świń w UE-27 wzrosłło w ubiegłym roku o 2%. Hiszpania, wiodący europejski producent świń, posiada ponad 22% europejskiej populacji świń.
Kliknięcie nazwy kraju z listy w sekcji Dane dotyczące produkcji trzody chlewnej generuje raport z dostępnymi danymi dla tego kraju.
Największy wzrost odnotowano w produkcji wieprzowiny, która wzrosła o 11,9% rok do roku.
Wyniki dotyczą całkowitej rocznej produkcji wieprzowiny i zbóż w Chinach. Dowiedz się, jak minął rok w Chinach.
Kim są główni europejscy eksporterzy / importerzy wieprzowiny? Jak ASF wpłynął na niemiecki eksport? Odpowiedzi na wszystkie te pytania znajdziesz w naszej nowo rozszerzonej sekcji statystyk z miesięcznymi danymi handlowymi dotyczącymi świeżej i mrożonej wieprzowiny.
Liczba świń jest podobna jak w ubiegłym roku, natomiast spada liczba gospodarstw.
W Niemczech jest coraz mniej świń przeznaczonych na przemysł mięsny.
Dane liczbowe sugerują, że środki ograniczające pandemię COVID-19 nie od razu wpłynęły na produkcję wieprzowiny w UE.
W pierwszym kwartale 2020 r. handel rolno-spożywczy w UE-27 wzrósł o 4,7% w porównaniu do pierwszego kwartału 2019 r., pomimo rozwoju pandemii COVID-19.