Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Komisja Europejska przyjęła nowe przepisy dotyczące oznaczania pochodzenia głównego składnika żywności, które zostały zatwierdzone w głosowaniu państw członkowskich.
Nowy system elektronicznej certyfikacji ma na celu lepsze monitorowanie importu produktów ekologicznych, dzięki czemu UE stanie się światowym liderem w zakresie identyfikowalności i gromadzenia wiarygodnych danych dotyczących handlu tymi produktami.
Komisja uaktualniła informacje dla Rady w sprawie niedawno odkrytego skandalu w Brazylii dotczącego mięsa, związanego z nielegalnym wydaniem pozwoleń oraz nieprawidłową inspekcją rzeźni.
Raport BEUC ujawnił, że wiele produktów spożywczych zawierających mięso, sprzedawanych w całej Unii Europejskiej (UE) jest nieodpowiednio oznakowane i nie zawiera odpowiednich składników.
Temat Światowego Dnia Zdrowia 2015 stanowi doskonałą okazję, aby podkreślić znaczenie służb odpowiadających za zdrowie zwierząt oraz dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym łańcuchu żywnościowym.