
Produkcja białka w UE i możliwości dywersyfikacji źródeł
Zwiększenie dywersyfikacji produkcji w UE wymaga dostępnych gruntów rolnych odpowiednich dla potrzebnych upraw.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zwiększenie dywersyfikacji produkcji w UE wymaga dostępnych gruntów rolnych odpowiednich dla potrzebnych upraw.

Ulewne deszcze w Rio Grande do Sul będą miały negatywny wpływ na końcowe wyniki tego sezonu.

Niniejsze badanie ocenia obecny stan i przyszłe perspektywy produkcji białka, koncentrując się na konwencjonalnych i alternatywnych źródłach białka dla żywności i pasz.

Praca doktorska na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach, Università degli Studi di Milano (Włochy), pod kierunkiem Luciany Rossi.

Zbiory zbóż w sezonie 2023/2024 szacuje się na 294,1 mln ton.

Światowe prognozy kukurydzy zostały obniżone o 2,4 mln ton w porównaniu z raportem marcowym. Prognozy dotyczące produkcji, handlu i zapasów końcowych soi zostały nieznacznie obniżone.

Belgijscy federalni i regionalni ministrowie rolnictwa zaprosili swoich europejskich kolegów do Belgii, aby omówić żywność, zwłaszcza białka, jako sektor strategiczny dla przyszłości Europy.

Rozmawialiśmy z Jonatanem Sánchez-Osorio, dyrektorem technicznym Topigs Norsvin Spain, o najważniejszych punktach w zarządzaniu lochami z tej linii genetycznej.

Modulacja mikrobioty wydaje się wpływać na obecność S. Suis i ekspresję jego czynników wirulencji.

Wielkość ta oznacza spadek o 7,6% w porównaniu z poprzednim sezonem, tj. 24,2 mln ton mniej do zebrania.

W poprzednim artykule poznaliśmy koncepcję bezpieczeństwa pasz, jej wpływ na produkcję trzody chlewnej oraz odpowiedzialność przemysłu paszowego w łańcuchu żywnościowym. Teraz skupimy się na tym, jak praktycznie zastosować tę koncepcję w procesie produkcji mieszanek paszowych.

Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.