Czytaj ten artykuł w:

FAO: globalny rozwój rynku mięsa w 2018 r.

Dane opublikowane przez FAO pokazują wzrost światowej produkcji mięsa w roku 2018.

piątek 12 kwiecień 2019 (12 dni temu)
polub

Według FAO, globalna produkcja mięsa w 2018 r. szacowana jest na 336,4 mln ton, o 1,2% więcej niż w 2017 r., głównie w Stanach Zjednoczonych Ameryki, Unii Europejskiej i Federacji Rosyjskiej, częściowo zrównoważona przez spadek Chin i stagnację w Brazylii, dwóch największych producentów mięsa na świecie.

W różnych podsektorach mięsnych produkcja mięsa wołowego (dotyczy mięsa pochodzącego od przeżuwaczy, w tym krów, wołów i bawołów) odnotowała najwyższą ekspansję (+2,1%), a następnie mięso drobiowe (+1,3%), w przypadku mięsa owczego (mięso pochodzące od owiec i kóz) (+0,6%) i wieprzowiny (+0,6%) produkcja pozostała stabilna .

kwiecień2019/ FAO.
http://www.fao.org

Komentarz do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Niezarejestrowany użytkownik 333?Zarejestruj sięszybko i bezpłatnie i uzyskaj dostęp do wszystkich serwisówJesteś zarejestrowany w 333?WEJDŹKliknij tu jeśli zapomniałeś hasła, wyślemy je do Ciebie

tags

Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

nie prenumerujesz tej listy

19-kwi-201912-kwi-201929-mar-201922-mar-2019

zaloguj się do listy

Niezarejestrowany użytkownik 333?Zarejestruj sięszybko i bezpłatnie i uzyskaj dostęp do wszystkich serwisówJesteś zarejestrowany w 333?WEJDŹKliknij tu jeśli zapomniałeś hasła, wyślemy je do Ciebie