X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Rosyjska produkcja wieprzowiny wzrosła w 2020 roku

Największy wzrost odnotowano w produkcji wieprzowiny, która wzrosła o 11,9% rok do roku.

4 luty 2021
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Rosyjska produkcja żywności w całym 2020 roku wzrosła o 3,5%. Wzrosła również produkcja wyrobów mięsnych, przy czym produkcja wieprzowiny znacznie wzrosła od 2019 r.

W produkcji mięsa największy wzrost zanotowała produkcja wieprzowiny - łącznie 2,8 mln ton, o 11,9% więcej niż rok wcześniej. Schłodzone mięso drobiowe wyniosło 3,3 mln ton, o 0,9% więcej niż w 2019 r. Produkcja mięsa i półproduktów mięsnych chłodzonych lub mrożonych wzrosła o 8,2% (do 4 mln ton). Produkcja kiełbas gotowanych wzrosła o 3,4% (do 1,6 mln ton).

25 stycznia, 2021/Rossiyskaya Gazeta / Rosja.
https://rg.ru

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji