X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

UK: wzmożone badania pochodzenia mięsa wieprzowego

 "Do tej pory nie skupialiśmy się na świeżej wieprzowinie w supermarketach. W ubiegłym roku rozszerzyliśmy badanie na boczek i wieprzowię wykorzystywaną jako surowiec do kiełbasy i szynki. "

8 marzec 2016
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Testy izotopów wieprzowiny i produktów wieprzowych na ich pochodzenie jest zintensyfikowane przez AHDB Pork z częstotliwości raz na kwartał, do comiesięcznej.

Analizując proporcje czterech podstawowych stabilnych izotopów zawartych w wieprzowinie można okreśłić pochodzenie mięsa.

Dyrektor AHDB Pork Mick Sloyan powiedział: "Do tej pory nie skupialiśmy się na świeżej wieprzowinie w supermarketach. W ubiegłym roku rozszerzyliśmy badanie na boczek i wieprzowię wykorzystywaną jako surowiec do kiełbasy i szynki. "

"W najbliższych miesiącach będziemy się skupiać na skelpach mięsnych, segmencie rynku pominiętym w przeszłości."

wtorek 23 lutego 2016/ AHDB Pork/ UK .
http://pork.ahdb.org.uk/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane produkty w sklepie

Sklep specjalizujący się w branży świń
Doradztwo i serwis techniczny
Ponad 120 marek i producentów