Ta zawartość jest dostępna dla zarejestrowanych użytkowników.
Możesz zarejestrować się i zalogować, aby uzyskać bezpłatny dostęp do wszystkich treści na 3trzy3.pl

X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

USDA zatwierdza wprowadzenie na rynek tłuszczu wieprzowego uzyskanego w wyniku hodowli laboratoryjnej

Zgoda organów regulacyjnych umożliwia firmie Mission Barns i jej partnerom wprowadzenie po raz pierwszy w Stanach Zjednoczonych tłuszczu wieprzowego pochodzącego z hodowli laboratoryjnej do produktów spożywczych i detalicznych.

3 wrzesień 2025
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Firma Mission Barns otrzymała zielone światło od Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) dla swojego składnika z wyhodowanego laboratoryjnie tłuszczu wieprzowego, co umożliwiło wprowadzenie jej pierwszych produktów na rynek amerykański. Zatwierdzenie obejmuje przyznanie inspekcji USDA dla pilotażowego zakładu w San Francisco oraz zatwierdzenie etykiety dla składnika z wyhodowanego laboratoryjnie tłuszczu — po uzyskaniu wcześniej w tym roku zgody FDA.

Wieprzowina firmy Mission Barns jest wytwarzana poprzez hodowlę prawdziwych komórek zwierzęcych, co eliminuje potrzebę tradycyjnej produkcji zwierzęcej, zachowując jednocześnie ten sam smak, konsystencję i wrażenia kulinarne, co ta pozyskana od zwierząt hodowanych w gospodarstwie.

sierpień, 2025/ Mission Barns/ USA
https://missionbarns.com

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły