X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Zasady obliczania i łagodzenia wpływu czerwonego mięsa na środowisko

Organizacja The European Livestock and Meat Trades Union (UECBV) opracowała dokument w celu stworzenia kompleksowej i zharmonizowanej metodologii naukowej, która może być wykorzystywana przez zainteresowane strony z branży do obliczania śladu środowiskowego dla czerwonego mięsa i do określania wpływu jego łańcucha dostaw.

20 wrzesień 2019
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Ta recenzowana metodologia jest pierwszą tego rodzaju dla sektora czerwonego mięsa, bez innej istniejącej oceny cyklu życia (LCA) dla łańcucha wartości.

Głównym celem tej metodologii jest obliczenie pełnego śladu środowiskowego czerwonego mięsa w UE w sposób stabilny, solidny i oparty na podstawach naukowych. Celem FCR Red Meat jest poprawa efektywności środowiskowej sektora na każdym etapie hodowli; ponadto zasady te wspierają rolę nawozu pochodzenia zwierzęcego przy ocenie potencjału sekwestracji węgla.

Zasady kategorii śladu środowiskowego czerwonego mięsa (FCR RED MEAT) umożliwią poszczególnym firmom w sektorze czerwonego mięsa ocenę ich środowiskowych punktów zapalnych związanych z ich łańcuchem dostaw i porównanie efektywności środowiskowej w obrębie gatunków.

Teraz, gdy FCR Red Meat zostały sfinalizowane, UECBV chce dalej angażować się w fazę przejściową przepisów dotyczących śladu środowiskowego produktu (PEFCR) (Dyrekcja Generalna ds. Środowiska - Komisja Europejska) oraz z partnerstwem FAO Livestock Environmental Assessment na temat testowania metodologii i współpracy z producentami w całej Europie, aby umożliwić im poprawę efektywności środowiskowej i złagodzenie ich wpływu w nadchodzących latach.

rules footprint Footprint Category Rules Red Meat

wtorek 17 września, 2019/ UECBV/ UE.
http://www.uecbv.eu

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji