
Nieznaczny spadek konsumpcji mięsa w UE
Zgodnie z prognozami rolnymi UE na lata 2019–2030 konsumpcja mięsa per capita w UE do tej pory wykazywała tendencję wzrostową.

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Zgodnie z prognozami rolnymi UE na lata 2019–2030 konsumpcja mięsa per capita w UE do tej pory wykazywała tendencję wzrostową.

Informacje z OIE wskazują, że w sumie odnotowano 392 ogniska z udziałem 1 228 951 podatnych zwierząt.

Notowania wieprzowiny wzrosły umiarkowanie.

Dzik zakażony ASF został znaleziony na terenie Wielkopolski, gdzie hoduje się najwięcej świń. Według danych GUS w 2018r. znajdowało się tam 36% pogłowia.

Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 191146 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?

Silny popyt Chin na wieprzowinę oraz międzynarodowa sytuacja polityczna spowodowały wzrost cen wieprzowiny w niektórych krajach.



Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji