Rola witamin w odpowiedzi immunologicznej prosiąt
Czy zapominamy o znaczeniu poziomu witamin w diecie po odsadzeniu w erze po tlenku cynku?
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
To co różni nas od innych profili o podobnym profilu to wysoka jakość i niezależność publikowanych materiałów. Poznaj naszych autorów.
Alfred Blanch, z tytułem DVM i Ph.D. w dziedzinie weterynarii otrzymanymi Uniwersytetu Autonomicznego w Barcelonie (UAB) od początku swojej kariery zawodowej był technikiem i specjalistą od marketingu w sektorze żywienia zwierząt. Oprócz badań przeprowadzonych podczas szkolenia naukowego w UAB, wykonywał także prace badawcze na Uniwersytecie w Nottingham (Wielka Brytania) i na Uniwersytecie w Hohenheim (Stuttgart, Niemcy).
Po pierwszym okresie badań włączył się do centrali międzynarodowej firmy Roche Vitamins (Basel, Szwajcaria), gdzie jego kariera ewoluowała w kierunku strategicznego obszaru w sektorze dodatków paszowych. Później wykonał różne zadania w firmie Andersen, S.A. (Barcelona, Hiszpania). Obecnie jest niezależnym konsultantem w zakresie dodatków i premiksów na poziomie krajowym i międzynarodowym.
Jego ścieżka akademicka i praca w sektorze prywatnym pozwoliły mu intensywnie pracować z różnymi rodzinami dodatków i składników do żywienia zwierząt, takich jak fitogenika, probiotyki, prebiotyki, olejki eteryczne, kwasy organiczne, enzymy, karotenoidy, witaminy, eliminatory mikotoksyn, świńskie osocze, serwatka, koncentraty białka sojowego, tłuszcze, oleje roślinne, mączki rybne i oleje, a także weterynaryjne antybiotyki i środki przeciwzapalne.
Zaktualizowane CV 19-mar-2020
Czy zapominamy o znaczeniu poziomu witamin w diecie po odsadzeniu w erze po tlenku cynku?
Stosowanie niskich poziomów wysoce strawnego białka paszowego z pewnymi probiotykami może być dobrą strategią w obliczu ograniczeń w stosowaniu antybiotyków w paszy.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 136967 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?