Alfred Blanch
Addimus - Hiszpania AutorAlfred Blanch, z tytułem DVM i Ph.D. w dziedzinie weterynarii otrzymanymi Uniwersytetu Autonomicznego w Barcelonie (UAB) od początku swojej kariery zawodowej był technikiem i specjalistą od marketingu w sektorze żywienia zwierząt. Oprócz badań przeprowadzonych podczas szkolenia naukowego w UAB, wykonywał także prace badawcze na Uniwersytecie w Nottingham (Wielka Brytania) i na Uniwersytecie w Hohenheim (Stuttgart, Niemcy).
Po pierwszym okresie badań włączył się do centrali międzynarodowej firmy Roche Vitamins (Basel, Szwajcaria), gdzie jego kariera ewoluowała w kierunku strategicznego obszaru w sektorze dodatków paszowych. Później wykonał różne zadania w firmie Andersen, S.A. (Barcelona, Hiszpania). Obecnie jest niezależnym konsultantem w zakresie dodatków i premiksów na poziomie krajowym i międzynarodowym.
Jego ścieżka akademicka i praca w sektorze prywatnym pozwoliły mu intensywnie pracować z różnymi rodzinami dodatków i składników do żywienia zwierząt, takich jak fitogenika, probiotyki, prebiotyki, olejki eteryczne, kwasy organiczne, enzymy, karotenoidy, witaminy, eliminatory mikotoksyn, świńskie osocze, serwatka, koncentraty białka sojowego, tłuszcze, oleje roślinne, mączki rybne i oleje, a także weterynaryjne antybiotyki i środki przeciwzapalne.
Zaktualizowane CV 19-mar-2020