Amerykańska produkcja wieprzowiny przytłacza własny rynek
W USA, nawet przy rekordowej sprzedaży w Chinach, produkcja przytłacza rynek, co jest odwrotną sytuacją niż ta w Hiszpanii.
W USA, nawet przy rekordowej sprzedaży w Chinach, produkcja przytłacza rynek, co jest odwrotną sytuacją niż ta w Hiszpanii.
Bardzo wysokie, spowodowane ASF, zapotrzebowanie na wieprzowinę ze strony Chin, może przyćmić zwiększony popyt na produkty mięsne pochodzenia roślinnego w porównaniu do popytu na tradycyjne produkty mięsne.
Czy proces odbudowy pogłowia świń w Chinach będzie szybki, czy powolny?
W jakim stopniu globalny sektor mięsny jest gotowy na wyrównanie do 25% obecnej produkcji produktami roślinnymi w ciągu najbliższych pięciu lat?
Powodzie, afrykański pomór świń, wojna taryfowa, fale upałów i kilka innych problemów ... Jak wpłynie to na jednorazową paloozę zysku, na którą liczyło tak wielu w przemyśle wieprzowym?
Jakie wnioski można wyciągnąć z obecnej sytuacji w Chinach, aby stawić czoła przyszłym zagrożeniom związanym z produkcją wieprzowiny poza kwestiami zdrowotnymi?
"Gdy chcesz sprawdzić głębokość wody, nigdy nie zanurzaj obydwu nóg"
Obecna sytuacja w Chinach ma wiele podobieństw do dawnej fazy likwidacji w cyklu produkcji wieprzowiny.
Podaż wieprzowiny, jej spożycie i siła nabywcza w Chinach, wojna handlowa USA z Chinami i globalizm to tylko niektóre z piłek w grze, a wiele innych może wkrótce dołączyć.
Dla producenta dostosowanie się do segmentu pakowania/ przetwórstwa, które wykazują cechy długofalowego, skutecznego i odpornego gracza z dostępem do globalnego rynku ma kluczowe znaczenie dla sukcesu, niezależnie od tego, jak wydajny stał się producent.
Posiadanie dobrze prosperującej farmy nie jest warunkiem wystarczającym do odniesienia sukcesu w przyszłości.
Ogromne zapasy, rosnąca produkcja i wydajny, skoordynowany globalny łańcuch paliwowy obniżają koszt mączki sojowej, taniej paszy i są przyczyną wysokich zysków.
Jak poważna jest możliwość, że produkcja kukurydzy w USA może ulec znacznemu zmniejszeniu w nadchodzącym roku?
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 138207 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?