Która z tych technik może najbardziej ograniczyć emisję amoniaku z gnojowicy?
Pytania
09-lis-2023 Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych? 86% poprawne
02-lis-2023 Jaka jest jedna z głównych strategii obniżania poziomu skatolu (jednej z cząsteczek przyczyniających się do powstawania zapachu knura)? 64% poprawne
26-paź-2023 Gdzie w organizmie wytwarzane są główne cząsteczki odpowiedzialne za zapach knura? 44% poprawne
19-paź-2023 Która z tych technik może najbardziej ograniczyć emisję amoniaku z gnojowicy? 55% poprawne
Losowe pytania
25-kwi-2024 W którym z poniższych krajów spodziewany jest spadek produkcji wieprzowiny w 2024 roku? 33% poprawne
28-lut-2013 Szczyt laktacji przypada u lochy na: 35% poprawne
11-cze-2020 O ile niższa była cena wieprzowiny w USA 24 kwietnia w porównaniu do 24 marca? 25% poprawne
08-wrz-2016 Zakażenie wywołane C. difficile najczęściej dotyczy: 30% poprawne
Łatwe pytania
14-gru-2023 Kiedy należy badać płyny z końcówek języka martwo urodzonych świń w kierunku PRRS? 73% poprawne
23-lis-2023 Który kraj ma najniższe koszty produkcji trzody chlewnej? (spośród poniższych opcji) 72% poprawne
11-sty-2024 W którym z poniżej wymienionych krajów odsadzano najwięcej świń na lochę rocznie w 2022 r.? 78% poprawne
29-paź-2020 Jakiej procedury nie znajdziesz w programie kontroli PRRS McREBELTM ? 80% poprawne
Trudne pytania
05-sty-2017 Co jest najbardziej decydującą zmienną, wyjaśniającą późniejszą wydajność lochy? 25% poprawne
10-wrz-2020 Świnie, które spożywają suchą paszę, śrutę w porównaniu z paszą granulowaną, jedzą ... 24% poprawne
25-gru-2014 Istnieje tylko pięć krajów europejskich, gdzie forma spółdzielni dominuje w sektorze trzody chlewnej: 26% poprawne
02-sty-2020 Czynniki anty-odżywcze soi to: 25% poprawne