Jaką rolę odgrywa pasza w długowieczności loch hodowlanych?
Wiele czynników wpływa na długowieczność i przeżywalność loch. Jak ważne jest więc odpowiednio ukierunkowane zarządzanie paszą, aby uzyskać dłuższą żywotność?
Wiele czynników wpływa na długowieczność i przeżywalność loch. Jak ważne jest więc odpowiednio ukierunkowane zarządzanie paszą, aby uzyskać dłuższą żywotność?
Opublikowany raport zawiera przegląd sytuacji na rynku wieprzowiny oraz zalecenia mające na celu poprawę odporności sektora.
Dane z inspekcji pokazują, że duńscy producenci świń stali się lepsi w opiece nad chorymi zwierzętami.
Ta innowacyjna rampa zaprojektowana przez Hylife poprawia dobrostan prosiąt i zmniejsza obciążenie fizyczne pracowników gospodarstwa podczas procesu odsadzania.
Hodowcy świń będą mogli przycinać ogony swoim świniom tylko wtedy, gdy będą mogli przedstawić dokumentację, że mają problemy z obgryzaniem ogonów i pracują nad zmniejszeniem tego problemu.
Wybraliśmy się z wizytą do Piggly, gospodarstwa zrównoważonego pod względem ekologicznym, produkcyjnym, dobrostanu zwierząt i ekonomicznym.
Komisja UE przeanalizowała projekt ustawy o obowiązkowym oznakowaniu hodowli zwierząt w Niemczech i nie wyraziła żadnych zastrzeżeń.
Celem przeglądu powinno być ułatwienie handlu wewnątrzwspólnotowego i wywozu żywych zwierząt, a nie zakazanie lub ograniczenie niektórych rodzajów transportu.
Sprawozdanie końcowe i zawarte w nim zalecenia zapewnią sektorowi podstawę do sprostania wyzwaniom w zakresie zrównoważonego rozwoju przy jednoczesnym zapewnieniu bezpieczeństwa żywnościowego.
Jest to drugi artykuł autorstwa Prof. Pejsaka poświęcony temu, jak stres immunologiczny wpływa na organizm, zdrowotność jelit i produkcję.
Co dokładnie dzieje się w organizmie świni, gdy jest narażona na ostry lub przewlekły stres? Jakie implikacje dla produkcji ma stres? Aby odpowiedzieć na to pytanie, Prof. Pejsak sięga do badań prowadzonych w ostatnich dziesięcioleciach.
Termografia w połączeniu z systemami sztucznej inteligencji może pomóc w identyfikacji i ukierunkowaniu diagnostyki zwierząt z objawami, aby jak najszybciej podjąć odpowiednią reakcję.
Zatwierdzono projekt ustawy o oznakowaniu środków spożywczych typem hodowli zwierząt, z których zostały pozyskane