Strona 5 - artykuły na temat dobrostan

Pięć skutecznych strategii angażowania nowego pokolenia pracowników ferm świń
Poszukując rozwiązań, można zidentyfikować i wdrożyć skuteczne strategie zarządzania w celu poprawy zaangażowania i wydajności młodszego pokolenia pracowników gospodarstw rolnych.
Automatyczne wykrywanie zmiany zachowania związanej z okresem poodsadzeniowym u świń
Kulawizna u ciężarnych loch zmienia odpowiedź łożyska na stres

Hiszpania: monitoring wideo w rzeźniach wymagany przez prawo
Rzeźnie muszą być wyposażone w system nadzoru wideo, który pozwoli na dodatkowe kontrole dobrostanu zwierząt.
Korzystanie z poideł przez tuczniki zależy od lokalizacji poideł, wieku świń, pory dnia, gęstości obsady i uszkodzeń ogona.

Holenderskie badanie ujawnia koszty hodowli świń z nieobciętymi ogonami
Nowe badania analizują, w jaki sposób można hodować świnie bez obcinania ogonów.
Wpływ chłodzenia ewaporacyjnego na wydajność tuczników

Rząd Wielkiej Brytanii realizuje zobowiązania manifestu dotyczące dobrostanu zwierząt
Dobrostan zwierząt ma zostać poprawiony dzięki uruchomieniu Komitetu i konsultacjom w sprawie mandatów karnych.

Farma La Almenara: nagrodzona nagrodą Porc d'Or przyznaną przez Hiszpańskie Ministerstwo Rolnictwa 2022
Nagroda ta jest przyznawana gospodarstwom, które wyróżniają się w obszarach jakości, bezpieczeństwa biologicznego, zdrowia, dobrostanu zwierząt i zmniejszania wpływu na środowisko.
Algorytmy uczenia maszynowego mogą przewidywać ogniska obgryzania ogonów u świń na podstawie zapisów zachowań żywieniowych

Belgia: rolnicy mogą teraz samodzielnie podawać znieczulenie miejscowe do kastracji prosiąt
Rozszerzenie przepisów następuje na wniosek branży, która boryka się z brakiem lekarzy weterynarii.
Komisja odpowiada na zalecenia Europejskiej Grupy Refleksyjnej ds. Wieprzowiny

Jaką rolę odgrywa pasza w długowieczności loch hodowlanych?
Wiele czynników wpływa na długowieczność i przeżywalność loch. Jak ważne jest więc odpowiednio ukierunkowane zarządzanie paszą, aby uzyskać dłuższą żywotność?

Zalecenia grupy refleksyjnej UE ds. wieprzowiny
Opublikowany raport zawiera przegląd sytuacji na rynku wieprzowiny oraz zalecenia mające na celu poprawę odporności sektora.

Dania poprawia leczenie chorych świń
Dane z inspekcji pokazują, że duńscy producenci świń stali się lepsi w opiece nad chorymi zwierzętami.