Skuteczne zastąpienie cynku to nie tylko problem żywienia świń
Zastąpienie ZnO wymaga złożonego rozwiązania, które łączy strategie żywieniowe i zarządzanie stadem w celu ograniczenia występowania biegunki po odsadzeniu.
Zastąpienie ZnO wymaga złożonego rozwiązania, które łączy strategie żywieniowe i zarządzanie stadem w celu ograniczenia występowania biegunki po odsadzeniu.
Kolumbijski Instytut Rolniczy (ICA), Narodowy Instytut Nadzoru Leków i Żywności (INVIMA) oraz Duńska Agencja ds. Weterynarii i Żywności (DVFA) podpisały nowy protokół w celu kontynuowania współpracy między Kolumbią i Danią w kwestiach weterynaryjnych i bezpieczeństwa żywności.
Oto jak zrobić bramkę modułową o regulowanej długości i którą można łatwo zainstalować we wszystkich korytarzach na fermie loch.
W tym inkubatorze możemy umieścić najsłabsze prosięta z każdego miotu, aby wyschły i ogrzały się, podczas gdy my zajmiemy się kolejnymi lochami.
Od 1 stycznia 2022 r. kastracja prosiąt we Francji musi być wykonywana bezboleśnie w znieczuleniu i analgezji.
Odwiedziliśmy włoską fermę, gdzie lochy są swobodnie utrzymywane w porodówce. Zadaliśmy kilka pytań, aby lepiej zrozumieć ten system.
Dlaczego ważne jest, aby mierzyć temperaturę lochy po oproszeniu? Jak spożycie paszy wpływa na wielkość miotu?
Unijne prawodawstwo dotyczące dobrostanu zwierząt wymaga aktualizacji i jednolitego stosowania we wszystkich państwach członkowskich, twierdzą eurodeputowani ds. rolnictwa.
Cztery najczęstsze błędy w zakresie bezpieczeństwa biologicznego na fermach trzody chlewnej, zilustrowane prawdziwymi przykładami.
Czy mieszanie miotów podczas laktacji przynosi korzyści prosiątom w dłuższej perspektywie? Zobacz, jak socjalizacja wpływa na zachowanie i fizjologię świń.
W tym artykule przyjrzymy się, jakie elementy bezpieczeństwa biologicznego powinny być uwzględnione przy projektowaniu fermy loch, choć mają one zastosowanie w każdej fermie.
Dzielenie się wiedzą i doświadczeniami jest kluczowym elementem sukcesu we wdrażaniu nadchodzących zmian w chowie loch. Zostało to podkreślone na międzynarodowych warsztatach „Freedom in Farrowing and Lactation 2021”.