Dania przedłuża termin przebudowy ferm trzody chlewnej
Projekty ulepszeń, które są w toku, ale nie zostały ukończone, będą miały dodatkowe 12 miesięcy na zakończenie.
Projekty ulepszeń, które są w toku, ale nie zostały ukończone, będą miały dodatkowe 12 miesięcy na zakończenie.
W Rennes odbyła się właśnie 37. edycja wystawy SPACE, na której w tym roku szczególny nacisk położono na energię.
Osiem lat temu Granja Capdevila Torrent Ramaders uruchomiła swoją biogazownię wykorzystującą kofermentację i jest obecnie przykładem opłacalności ekonomicznej i zrównoważonego rozwoju.
Według nowego badania Eurobarometru ponad połowa respondentów uważa, że przejście na zieloną gospodarkę powinno zostać przyspieszone.
W tym pierwszym artykule na temat emisji Xavier Flotats wyjaśnia, w jaki sposób główne gazy cieplarniane i amoniak są generowane w gospodarstwach rolnych.
Duże zakłady przemysłowe oraz większe fermy trzody chlewnej i kurczaków muszą ograniczyć emisję zanieczyszczeń.
Przedsiębiorcy rolni mogą uczynić swoją działalność bardziej zrównoważoną lub skorzystać z dobrowolnych programów zakończenia działalności.
System BMEL sprawia, że prawo nawozowe jest dostosowane do przyszłości.
W przypadku skazania podczas drugiej rozprawy przed Trybunałem Sprawiedliwości Unii Europejskiej, kara byłaby dotkliwa.
Copa i Cogeca zleciły sporządzenie pierwszego kompleksowego raportu, aby lepiej zrozumieć wpływ gospodarczy, społeczny i środowiskowy koncepcji spopularyzowanej przez europejską inicjatywę obywatelską "Koniec ery klatek".
Nagroda ta jest przyznawana gospodarstwom, które wyróżniają się w obszarach jakości, bezpieczeństwa biologicznego, zdrowia, dobrostanu zwierząt i zmniejszania wpływu na środowisko.
Posłowie zagłosowali za włączeniem ferm trzody chlewnej i drobiu z ponad 200 sztukami zwierząt (LSU).
Posłowie ds. rolnictwa pokazali swoje wsparcie dla unijnych rolników, odrzucając określenie "instalacje przemysłowe" dla gospodarstw rodzinnych.
Przewiduje się, że do 2030 roku globalne spożycie mięsa wzrośnie, przy czym można zaobserwować przesunięcie preferencji rynkowych z tradycyjnego mięsa na alternatywy roślinne.