Ta zawartość jest dostępna dla zarejestrowanych użytkowników.
Możesz zarejestrować się i zalogować, aby uzyskać bezpłatny dostęp do wszystkich treści na 3trzy3.pl

X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Argentyńska wieprzowina po raz pierwszy trafia na Filipiny

Filipiny są szóstym co do wielkości importerem na świecie, wyprzedzając kluczowe kraje docelowe, takie jak Stany Zjednoczone, Kanada i Japonia.

7 maj 2025
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Argentyna z powodzeniem dokonała pierwszego eksportu wieprzowiny na rynek filipiński, niedawno otwarty i szybko rozwijający się kierunek, który plasuje się na szóstym miejscu wśród największych światowych importerów tego produktu.

Ta pierwsza dostawa składa się z produktów ubocznych wieprzowiny, które nie są spożywane na rynku lokalnym, tworząc nową szansę na wartość dodaną i marżę zysku dla argentyńskich producentów.

Transakcja została przeprowadzona przez wiodącą krajową firmę z siedzibą w Marcos Paz w prowincji Buenos Aires, skąd eksport został wysłany do kraju azjatyckiego.

Filipiny stają się trzecim rynkiem otwartym dla argentyńskiego sektora wieprzowiny w tym roku, dołączając do dwóch niedawno otwartych rynków w Paragwaju (chłodzone podroby i świeża / chłodzona wieprzowina bez kości).

Ponadto w 2024 r. dodano inne miejsca docelowe dla produktów z tego samego łańcucha dostaw: Unia Europejska (żelatyna i jadalne produkty uboczne z wieprzowiny), Ekwador i Republika Południowej Afryki (hemoderiwatywy pochodzące ze świń), Brazylia (świnie hodowlane) i Urugwaj (świeża/chłodzona wieprzowina bez kości, skóry wieprzowe, nasienie i żywe zwierzęta).

30 kwietnia 2025 r./ Ministerstwo Rolnictwa, Hodowli i Rybołówstwa/ Argentyna.
https://www.argentina.gob.ar/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły