X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Czechy: z roku na rok wzrosła produkcja wieprzowiny

W Q2 2014 produkcja mięsa wyniosła 114 468 ton i wzrosła we wszystkich kategoriach, w ujęciu rok do roku.

11 wrzesień 2014
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W Q2 2014 produkcja mięsa wyniosła 114 468 ton i wzrosła we wszystkich kategoriach, w ujęciu rok do roku. Na te liczby składała się: 16 178 ton wołowiny (+ 1,1%), 60 606 ton wieprzowiny (+ 2,7%), 37 603 ton drobiu (+ 1,9%). Odbiór mleka wzrósł do 599 729 tysięcy litrów (+ 0,5%). Ceny producentów rolnych spadły, rok do roku, w przypadku bydła rzeźnego (-2,5%) i drobiu (-5,3%), a wzrosły ceny żywca wieprzowego (o 3,9%) oraz mleka (+ 19,1%).

Liczba pogłowia świń na dzień 01 kwietnia 2014 wyniosła 1 617,0 tys. (+ 1,9%). Ten przyrost odnotowano we wszystkich głównych kategoriach: o 0,6% dla tuczników, o 10,9% dla prosiąt i 2,4% dla świń przeznaczonych do hodowli, z których 0,6% dla loch i 6,8% dla loszek.

środa 30 lipca, 2014/ CZSO/ Czechy
http://www.czso.cz

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji