X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Spadek produkcji wieprzowiny w UE

Mimo spadków rok do roku, Polska nadal plasuje się w czolówce.

27 wrzesień 2019
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według najnowszych danych dostarczonych przez Eurostat dotyczących produkcji wieprzowiny w pierwszej połowie 2019 r. UE wyprodukowała ogółem 12,52 mln ton: spadek o 1,4% w stosunku do tego samego okresu w 2018 r.

Chociaż odnotowano spadek o 3,7% w stosunku do tego samego okresu w 2108 roku, Niemcy są głównym producentem, z 2,58 Mt, a następnie Hiszpania, z produkcją 2,38 Mt i wzrostem o 2,2%. Za nimi plasują się Francja z 1,10 Mt (-0,2%) i Polska z 1,0 Mt (-4,2%).

Musimy podkreślić istotne spadki produkcji zgłoszone przez Danię (-7,1%), Rumunię (-4,8%) i Polskę (-4,2%), podczas gdy z drugiej strony możemy zaobserwować wzrost o 11,3% na Litwie i o 9,3% w Bułgarii.

Evolution of pork production in the main EU producing countries.

Evolution of pork production in the main EU producing countries.

In our startistics section you will find the pork production updated data.

czwartek, 26 września, 2019r. / redakcja 333 na podstawie danych Eurostat.

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły