X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

UE: produkcja wieprzowiny w marcu 2020 r. w porównaniu z ubiegłym rokiem

Dane liczbowe sugerują, że środki ograniczające pandemię COVID-19 nie od razu wpłynęły na produkcję wieprzowiny w UE.

Źródło: Eurostat (apro_mt_pwgtm)
Źródło: Eurostat (apro_mt_pwgtm)
8 lipiec 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W marcu 2020 r. rzeźnie w UE wyprodukowały 2,0 miliony ton wieprzowiny (w masie tuszy) i 0,6 miliona ton bydła. W porównaniu z marcem 2019 r. te najnowsze dane miesięczne stanowią wzrost o + 3,3% w produkcji wieprzowiny i niewielki spadek o -0,4% w wołowinie.

Liczby te sugerują, że środki ograniczające podjęte w związku z pandemią COVID-19, które zaczęły być egzekwowane w marcu 2020 r., nie wpłynęły od razu na produkcję tych mięs w UE.

Dane UE odzwierciedlają rozwój sytuacji w każdym z państw członkowskich. Produkcja wieprzowiny w marcu 2020 r. była wyższa niż w marcu 2019 r. w wielu kluczowych produkujących państwach członkowskich; były to Hiszpania (+ 12,7%), Holandia (+ 6,1%), Niemcy (+ 3,9%), Francja (+ 1,4%) i Polska (+ 1,3%).

Dane szczegółowe

Aby porównać dane dotyczące produkcji wieprzowiny według kraju i roku, odwiedź interaktywny wykres 3trzy3.

Inne dane dotyczące produkcji trzody chlewnej znajdują się na stronie 3trzy3 w danych dotyczące produkcji trzody chlewnej, gdzie można znaleźć wielkość uboju wg krajów i dane handlowe.

Odwiedź także Ceny Świń na naszej stronie. Kliknij kraj, aby wyświetlić interaktywny wykres, na którym możesz porównać ceny w różnych krajach, walutach i latach.

16 czerwca, 2020/ Eurostat/ UE https://ec.europa.eu/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły