Czytaj ten artykuł w:

UK: wzmożone badania pochodzenia mięsa wieprzowego

 "Do tej pory nie skupialiśmy się na świeżej wieprzowinie w supermarketach. W ubiegłym roku rozszerzyliśmy badanie na boczek i wieprzowię wykorzystywaną jako surowiec do kiełbasy i szynki. "

wtorek 8 marzec 2016 (3 lat 3 miesięcy 12 dni temu)
polubienia

Testy izotopów wieprzowiny i produktów wieprzowych na ich pochodzenie jest zintensyfikowane przez AHDB Pork z częstotliwości raz na kwartał, do comiesięcznej.


Analizując proporcje czterech podstawowych stabilnych izotopów zawartych w wieprzowinie można okreśłić pochodzenie mięsa.

Dyrektor AHDB Pork Mick Sloyan powiedział: "Do tej pory nie skupialiśmy się na świeżej wieprzowinie w supermarketach. W ubiegłym roku rozszerzyliśmy badanie na boczek i wieprzowię wykorzystywaną jako surowiec do kiełbasy i szynki. "

"W najbliższych miesiącach będziemy się skupiać na skelpach mięsnych, segmencie rynku pominiętym w przeszłości."

wtorek 23 lutego 2016/ AHDB Pork/ UK .
http://pork.ahdb.org.uk/

Wiadomości

Polska: 46 posiedzienie ds. ASF20-gru-2017 1 lat 6 miesięcy temu

Komentarz do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Niezarejestrowany użytkownik 333?Zarejestruj sięszybko i bezpłatnie i uzyskaj dostęp do wszystkich serwisówJesteś zarejestrowany w 333?WEJDŹKliknij tu jeśli zapomniałeś hasła, wyślemy je do Ciebie

tags

Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

nie prenumerujesz tej listy

14-cze-201907-cze-201931-maj-201924-maj-2019

zaloguj się do listy

Niezarejestrowany użytkownik 333?Zarejestruj sięszybko i bezpłatnie i uzyskaj dostęp do wszystkich serwisówJesteś zarejestrowany w 333?WEJDŹKliknij tu jeśli zapomniałeś hasła, wyślemy je do Ciebie