Mikrobiom świń utrzymywanych w środowisku zamkniętym i z chowanych na zewnątrz jest:
Pytania
02-lut-2017 Prewalencja podtypu H1N1wirusa grypy w Europie: 36% poprawne
26-sty-2017 Trzema głównymi eksporterami są kolejno: 33% poprawne
19-sty-2017 ASF, który zagraża Europie został wykryty w 2014r: 33% poprawne
12-sty-2017 Czy to prawda, że świnie są wrażliwe na zakażenie wirusami grypy pochodzenia ludzkiego i ptasiego, a jeśli tak to dlaczego? 31% poprawne
Losowe pytania
20-sie-2020 Monitorowanie wieloródek na fermach z dodatnim wynikiem PRRS powinno być prowadzone najlepiej ... 56% poprawne
30-sty-2025 Jak będzie kształtować się konsumpcja wieprzowiny w UE w ciągu najbliższych dziesięciu lat? 56% poprawne
07-wrz-2017 Jakie strategie żywieniowe zapobiegają przywieraniu patogenów do tkanki jelitowej w fazie odsadzenia? 40% poprawne
11-paź-2018 Przez ile dni kał świni zakażonej wirusem ASF pozostaje zakaźny w temperaturze 4 ° C? 38% poprawne
Łatwe pytania
07-sty-2021 Czy jest jakaś korzyść dla nowo odsadzonych prosiąt z większej przestrzeni przy karmnikach? 83% poprawne
05-wrz-2024 Jak działa zakwaszanie gnojowicy? 81% poprawne
30-mar-2023 Które kraje zwiększyły produkcję wieprzowiny w 2022r.? 75% poprawne
07-lip-2022 Które z tych zmian hormonalnych zachodzą przed oproszeniem się lochy? 78% poprawne
Trudne pytania
19-lis-2015 Jakie są korzyści dodawania organicznych pierwiastków śladowych do paszy dla wydajności loch? 23% poprawne
09-mar-2017 Trzy główne kierunki eksportu europejskiej wieprzowiny to: 28% poprawne
20-kwi-2023 W którym roku uruchomiono pierwszą edycję 333? 29% poprawne
04-mar-2021 Jak zmieniała się liczba ferm trzody chlewnej w Niemczech w ciągu ostatnich 10 lat? 24% poprawne