Strona 2 - artykuły na temat pasza

Zarządzanie karmieniem w okresie laktacji w znacznym stopniu determinuje powodzenie kolejnego cyklu (II). Czynniki związane z całkowitym spożyciem i powiązane wzorce
Korzystając z aktualnych danych, dokonamy przeglądu ilościowego wpływu niektórych z najbardziej istotnych czynników na lochy w fazie laktacji.
Pozytywny wpływ otrębów żytnich na wydajność loch karmiących i prosiąt

UE i Mercosur skończyły negocjacje w sprawie nowej umowy
Umowa UE-Mercosur eliminuje ponad 90% ceł, ale stoi w obliczu wyzwań związanych z kwestiami rolnymi i środowiskowymi.

HiProMine S.A. uzyskuje prestiżowy certyfikat GMP+, podkreślający zaangażowanie w przestrzeganie wysokich standardów.
Certyfikat ten, przyznany wkrótce po rozpoczęciu produkcji, podkreśla zaangażowanie HiProMine w najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa.
Poprawa wzrostu i zdrowia jelit u prosiąt w wieku okołoodsadzeniowym: wpływ enzymatycznie przetworzonych drożdży i tlenku cynku

Dlaczego pierwsze dni po odsadzeniu są tak ważne?
Dobry start w pobieraniu paszy po odsadzeniu, w tym paszy dla prosiąt ssących i smacznych diet, ma kluczowe znaczenie dla optymalizacji zdrowia i wydajności prosiąt.

333 Emerging Voices - wpływ włączenia mączki Tenebrio molitor do diety świń
Praca doktorska na Uniwersytecie w Mediolanie (Włochy), której promotorem była Luciana Rossi.
Różnorodność smakowa: wpływ na spożycie i smakowitość paszy komercyjnej u prosiąt

Pierwsze prognozy dotyczące globalnej produkcji zbóż
Pierwsza prognoza FAO na sezon 2024/25 wskazuje na ogólnie korzystną sytuację w zakresie globalnej podaży i popytu na zboża.

Przypadek kliniczny: wrzody żołądka i przełyku u świń z powodu alkaloidozy pirolizydynowej
Chociaż początkowo skupiono się na wrzodach żołądka, po pierwszych wizytach większą wagę przywiązywano do uszkodzenia wątroby i podejrzewano zatrucie.

Prognoza rynku produkcji mieszanek paszowych w UE na 2024 r.
Na podstawie danych zebranych przez FEFAC oczekuje się, że produkcja przemysłowych mieszanek paszowych w UE-27 spadnie w 2024 roku

UE poszukuje alternatywnych źródeł białka dla żywności i pasz
Niniejsze badanie ocenia obecny stan i przyszłe perspektywy produkcji białka, koncentrując się na konwencjonalnych i alternatywnych źródłach białka dla żywności i pasz.
Wpływ włączenia do diety fermentowanego suszonego ziarna sorgo z rozpuszczalnikiem na cechy tuszy i jakość mięsa u rosnących świń

Porada ułatwiająca ręczne karmienie loch karmiących
Mały wózek jest zaparkowany na końcu korytarza każdego pomieszczenia porodowego, tuż pod linią dystrybucji suchej paszy.
