Strona 22 - artykuły na temat produkcja
Prognozy: ASF nadal będzie istotnie wpływał na światowy rynek wieprzowiny.

Czy przyszłość hodowli zwierząt gospodarskich jest zagrożona?
Czy wraz z pojawieniem się sztucznego, „hodowanego z probówki” mięsa, hodowla zwierząt gospodarskich całkowicie zniknie?
ARiMR: spółdzielnie szansą dla małych gospodarstw

Czas na nowe rozwiązania dla producentów mięsa
Bardzo wysokie, spowodowane ASF, zapotrzebowanie na wieprzowinę ze strony Chin, może przyćmić zwiększony popyt na produkty mięsne pochodzenia roślinnego w porównaniu do popytu na tradycyjne produkty mięsne.
Światowe ceny wieprzowiny ciągle w górę

Raport: Yangxiang, 9-piętrowa ferma
333 wraz z Javierem Lorente odwiedza chińską fermę 28,000 loch w 9- piętrowych budynkach.
ARiMR: dofinansowanie na tworzenie grup producentów i organizacji producentów.

Jak rozpoznać ożywienie w chińskiej branży trzody chlewnej
Czy proces odbudowy pogłowia świń w Chinach będzie szybki, czy powolny?
Bułgarski sektor świń odnotował najbardziej produktywny rok od dekady
Eksport unijnej wieprzowiny jeszcze wzrośnie

Spadek produkcji wieprzowiny w UE
Mimo spadków rok do roku, Polska nadal plasuje się w czolówce.

Raport z kolumbijskiej fermy "La Bonita"
Farma La Bonita położona jest między tropikalnymi górami na wysokości 2000 m, co nadaje jej wysoki status zdrowotny. Podczas naszej wizyty pokazano nam procedury zarządzania gospodarstwem i obiekty, w tym ciekawy karmnik dla prosiąt odsadzonych.
Polska: dalszy spadek pogłowia świń
Otwarcie zakładu Danish Crown w Chinach.

Patrzmy dalej, niż tylko na eksport: inną ważną sprawą jest spadek popytu nawet o 25%
W jakim stopniu globalny sektor mięsny jest gotowy na wyrównanie do 25% obecnej produkcji produktami roślinnymi w ciągu najbliższych pięciu lat?