Praktyczne zastosowanie probiotyków w hodowli trzody chlewnej
Zwiększony pobór paszy przez lochy, ochrona przed biegunką prosiąt, poprawa jakości mięsa i wiele innych…
Zwiększony pobór paszy przez lochy, ochrona przed biegunką prosiąt, poprawa jakości mięsa i wiele innych…
W jaki sposób można wpływać na rozwój mikrobioty oddziałującej korzystnie zarówno na organizm świni, jak i efektywność proprodukcji? Który moment jest najlepszy do podjęcia takich działań?
Suplementacja proteaz w paszy świń skutkuje pozytywnym, niejednoznacznym, niespójnym lub, w niektórych przypadkach, ujemnym wpływem na wydajność
Przywóz soi amerykańskiej do Unii Europejskiej wzrósł o 121% w bieżącym roku rynkowym (od lipca 2018 r. do połowy kwietnia 2019 r.) w porównaniu z tym samym okresem w poprzednim roku.
Niektóre strategie żywieniowe mogą mieć działanie antybakteryjne. Przykładowe modyfikacje zostały opisane w poniższym artykule.
Zestawienie różnych strategii żywieniowych wpływających na właściwe zdrowie jelit, pogrupowanych uwzględniając dodatki żywieniowe, składniki funkcjonalne oraz modyfikację diety.
Probiotyki i aminokwasy usprawniają barierę obronną jelit. Kwasy tłuszczowe omega-3, osocze, probiotyki, prebiotyki, itp. wzmacniają odpowiedz immunologiczną organizmu.
Co to jest stres oksydacyjny i dlaczego jest tak ważny? Jaki związek ma z pogryzieniami ogonów, odsadzeniem, zaawansowaną ciążą lub wysoką produkcją mleka?