Rosja: produkcja trzody chlewnej wzrosła w 2019 r.
Produkcja trzody chlewnej w 2019 r. wzrosła o 5,1%.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Produkcja trzody chlewnej w 2019 r. wzrosła o 5,1%.
Europejski projekt LIFE MEGA ma na celu opracowanie i udowodnienie skuteczności internetowego narzędzia do stałego monitorowania szkodliwych emisji z gnojowicy.
W większości gmin minęło ponad miesiąc bez nowych przypadków afrykańskiego pomoru świń, ale władze jeszcze nie świętują sukcesu.
UE krok dalej w handlu między regionami z Azją Południowo-Wschodnią, eliminując cła na wieprzowinę.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 181414 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Greckie Ministerstwo Rolnictwa potwierdziło obecność ASF w małym gospodarstwie położonym w Serres na północy kraju.
Według danych opublikowanych przez USDA i opracowanych przez USMEF, eksport wieprzowiny w USA pobił nowy rekord wielkości i wartości w 2019 r., osiągając prawie 7 miliardów dolarów.
W styczniu indeks cen mięsa FAO wynosił 182,5. Jest to pierwszy spadek od jedenastu miesięcy.
Liczba przypadków ASF nadal rosła w krajach UE w ciągu ostatniego roku, a choroba pojawiła się po raz pierwszy na Słowacji i w Serbii.
Według „Market Monitor AMIS” napięcia geopolityczne, w tym umowa handlowa między USA a Chinami, oraz szybkie rozprzestrzenianie się koronawirusa mogą mieć wpływ na rynki rolne.
ASF pojawił się w prowincji Davao Occidental. Pod nadzorem jest piętnaście regionów, co najmniej 100,000 zwierząt zagrożonych.
Wielka Brytania kilka dni temu opuściła szeregi Unii Europejskiej. Umowa o wystąpieniu gwarantuje, że w ciągu tego roku handel będzie się odbywać na tych samych zasadach.
Brazylia zakazuje importu, produkcji, sprzedaży i stosowania tylozyny, linkomycyny i tiamuliny jako stymulatorów wzrostu.
Udział produkcji krajowej w konsumpcji krajowej powinien wynosić co najmniej 85% w przypadku mięsa i produktów mięsnych.
Światowa Organizacja Zdrowia Zwierząt (OIE) rozpoczyna drugą fazę kampanii uświadamiającej skupiającej się na roli podróżnych jako nośników afrykańskiego pomoru świń.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji