Zasady obliczania i łagodzenia wpływu czerwonego mięsa na środowisko

20-wrz-2019 (1 miesięcy 25 dni temu)
Organizacja The European Livestock and Meat Trades Union (UECBV) opracowała dokument w celu stworzenia kompleksowej i zharmonizowanej metodologii naukowej, która może być wykorzystywana przez zainteresowane strony z branży do obliczania śladu środowiskowego dla czerwonego mięsa i do określania wpływu jego łańcucha dostaw.
Zasady obliczania i łagodzenia wpływu czerwonego mięsa na środowisko

Sztuczna inteligencja zadba o dobrostan

24-kwi-2019 (6 miesięcy 21 dni temu)
Naukowcy ze Wspólnej Jednostki Badawczej ds. Fizjologii, Środowiska i Genetyki Systemów Zwierząt i Zwierząt Gospodarskich (PEGASE), we współpracy z CEA-LETI, opracowali zautomatyzowane urządzenie do wykrywania zachowań świń. Jest to system oparty na indywidualnym monitorowaniu, aby pomóc rolnikom szybko interweniować w przypadku zachowania, które wpływa na zdrowie i dobrostan zwierząt.
Sztuczna inteligencja zadba o dobrostan

Humor