Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Ryzyko przeniesienia ASFV przez zanieczyszczone uprawy jest najprawdopodobniej niskie, jeśli są one inkubowane przez co najmniej 2 godziny w temperaturze pokojowej.
Obecnie wykrywanie wymaga dostępu do trudno dostępnych pierwotnych kultur makrofagów świń. W artykule przedstawiamy identyfikację z użycien komercyjnie dostępnego substratu do izolacji wirusa ASF.
Badanie transkryptomu objęło cały genom, co zapewnia unikalny wgląd w transkrypcję ASFV i służy jako źródło pomocy w przyszłych analizach funkcjonalnych.
Wirus HLJ / -18-7GD z usuniętym genem jest bezpieczną i skuteczną szczepionką przeciwko ASFV i może odgrywać ważną rolę w kontrolowaniu rozprzestrzeniania się ASFV.
Dla 9 składników pasz narażonych na 30-dniowe warunki wysyłki, okres półtrwania wynosił od 9,6 do 14,2 dni, co wskazuje, że środowisko paszowe promuje stabilność wirusa.
W tym miejscu informujemy o odkryciu, że usunięcie wcześniej niescharakteryzowanego genu I177L z wysoce zjadliwego ASFV-G powoduje całkowitą atenuację wirusa u świń.
Chociaż w paszy minimalna dawka zakaźna była wyższa niż w wodzie, wysoka częstotliwość narażenia może sprawić, że zanieczyszczona pasza stanie się istotniejszym czynnikiem ryzyka.
Wyniki dostarczają dalszych dowodów na to, że zanieczyszczone składniki paszy mogą stanowić zagrożenie dla przenoszenia patogenów na poziomie krajowym i globalnym.