Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Nowy raport EFSA ma na celu przedstawienie wyważonej oceny wyników rocznych monitoringu UE poziomów substancji chemicznych w żywności, zrozumiałej dla nie- specjalistów.
Temat Światowego Dnia Zdrowia 2015 stanowi doskonałą okazję, aby podkreślić znaczenie służb odpowiadających za zdrowie zwierząt oraz dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym łańcuchu żywnościowym.
Mięso wykorzystywane jako składnik żywności przetworzonej, takie jak lasagne, powinno być oznakowane według kraju pochodzenia, jak ma to miejsce w przypadku świeżego mięsa wołowego, orzekli posłowie Komisji Środowiska, Zdrowia Publicznego i Bezpieczeństwa Żywności.
Marek Sawicki podpisał rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych odnoszących się do produkcji produktów mięsnych wędzonych i najwyższych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń WWA.