Strona 16 - artykuły na temat bioasekuracja
Polska: wydłużenie terminu na dostosowanie gospodarstw do programu bioasekuracji
Codex Alimentarius: wytyczne dotyczące higieny żywności w celu kontroli parazytoz
Związek pomiędzy bioasekuracją, parametrami produkcyjnymi i charakterystyką stada a stosowaniem antybiotyków w stadach typu zamkniętego
Status bioasekuracji i jego związek z produkcją i zarządzaniem na fermach trzody chlewnej typu zamkniętego
Pojawienie się PEDV i znaczenie bezpieczeństwa biologicznego dostaw pasz
Pojawienie się PEDV w Ameryce Północnej spowodowało zwiększenie świadomości co do znaczenia pasz i ich składników jako potencjalnych dróg przenoszenia chorób.
Technologia oczyszczania powietrza usuwająca patogeny
Najbardziej bezpośrednia strategia zmniejszająca stężenie patogenów w powietrzu to redukcja ilości pyłu. W tym artykule opisano zastosowanie systemu jonizacji cząstek zwanego EPI.
Szczepionka DIVA zapewniająca ochronę krzyżową przeciwko Salmonella
Polska: odstrzał dzików
Polska: nowe przepisy dotyczące zgłaszania przemieszczeń trzody chlewnej
Polska: obowiązek rejestrowania nawet jednej sztuki świni
Zastosowanie żywej atenuowanej szczepionki Salmonella enterica serovar Typhimurium
W 2016r. EU przeznacza niemal 161 mln € na zwalczanie chorób zwierząt, w tym zoonoz
Wpływ szczepień przeciwko PRRSV na szerzenie wirusa
Wpływ zmodyfikowanej-żywej szczepionki PRRSV na szerzenie się dzikiego szczepu wirusa w zakażonej populacji świń.