Strona 2 - artykuły na temat jakość mięsa
Niemcy: Dyskusja branży na temat przyszłości przemysłu mięsnego
Rządy federalny i stanowy oraz przemysł mięsny omawiają dostosowanie w całym łańcuchu: poprawę dobrostanu zwierząt, uczciwe ceny i lepsze warunki pracy.
Efekt czarnego łabędzia na rynku mięsa
Najpierw ASF, teraz koronawirus, dwa efekty czarnego łabędzia, wstrząsnęły światową gospodarką i zaniepokoiły światowy przemysł mięsny. Jak zmierzyć się z kolejnym?
Wpływ argininy i leucyny na cechy tuszy tuczników
Kanadyjski eksport wieprzowiny do Chin został tymczasowo zawieszony
Wpływ suplementacji monohydratem kreatyny i kwasem guanidynooctowym na tuczniki
Bezpieczeństwo żywności: większa przejrzystość, lepsze zapobieganie ryzyku
EU: przypadki salmonellozy i kampylobakteriozy na tym samym poziomie, listeriozy nadal rosną
Liczba zgłoszonych przypadków salmonellozy i kampylobakteriozy utrzymuje się na stałym poziomie w ciągu ostatnich pięciu lat, chociaż liczba listeriozy stale rośnie.
CRISPR do tworzenia świń z mniejszą ilością tkanki tłuszczowej
USDA rozważa wprowadzenie nowej klasyfikacji tusz wieprzowych
Uwagi FVE dotyczące kontroli mięsa
Głodzenie świń przed ubojem
Jest to jeden z parametrów, który musi być ustalony między producentami a przemysłem mięsnym, ponieważ wpływa na bezpieczeństwo żywności, dobrostan zwierząt i jakość mięsa.