Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Zabiegi pielęgnacyjne w okresie poporodowym mogą być przydatne do zmniejszenia śmiertelności prosiąt o niskiej masie urodzeniowej i mogą wpływać na otłuszczenie tuszy i jakość mięsa.
Wyniki niniejszego badania potwierdzają adaptacyjną reakcję świni iberyjskiej na wysokie temperatury i wskazują na wysoką jakość mięsa iberyjskiego nawet w niekorzystnych warunkach klimatycznych.
Wybór strategii ekstrakcji cech jest wynikiem kompromisu między ilością zachowanej informacji chemicznej a nakładem pracy obliczeniowej potrzebnej do wygenerowania modeli danych.
Badanie to wykazuje obecność zjadliwych szczepów L. monocytogenes o potencjale wirulentnym u świń, co ma cenne implikacje w medycynie weterynaryjnej i bezpieczeństwie żywności.
Dehydrogenaza mleczanowa może pomóc w przewidywaniu zmienności jakości wieprzowiny, podczas gdy kortyzol, aminotransferaza alaninowa i albumina mogą być przydatne w przewidywaniu jakości tuszy.
Opracowany w tym badaniu test LAMP (loop-mediated isothermal amplification assay) jest prostą, specyficzną i czułą metodą wykrywania genomowego DNA T. gondii , i oczekuje się, że będzie odgrywać istotną rolę w monitoringu zanieczyszczenia produktów żywnościowych przez T. gondii.