Strona 2 - artykuły na temat zużycie paszy
Zwiększona ilość białka w paszy lub wolne aminokwasy u świń poddanych stresowi cieplnemu a cechy wydajności tuszy
Stabilność produkcji mieszanek paszowych w UE w 2017 r
Wpływ szczepienia przeciwko PCV2 na zakażenie podkliniczne u tuczników o wysokim statusie zdrowotnym
Hiszpania na drugim miejscu producentów pasz w Europie
EU: produkcja pasz w 2015 r. w porównaniu do 2014r.
Zawarty w paszy cynk organiczny łagodzi zmiany wywołane stresem cieplnym w odniesieniu do integralności jelit i metabolizmu
Zachowanie tuczników skarmianych paszą stałą i płynną
Fenomen wydajności paszy u prosiąt odsadzonych: oznaka problemów zdrowotnych?
Czynnikiem, który jest całkowicie ignorowany jest fakt, że u świeżo odsadzonych prosiąt rozwijają się obrzęki; zatrzymują wodę w swoich tkankach ponad normę, co wyjaśnia przybranie na wadze w pierwszych dniach po odsadzeniu.
USA: projekt wytycznych zapewnienia bezpieczeństwa pasz
Korzyści i ryzyko stosowania produktów z krwi i innych białek zwierzęcych
Spodziewane korzyści są bardzo duże, jednak należy podjąć wszelkie środki ostrożności w celu zapobiegnięcia wprowadzania i rozprzestrzeniania się PED i ASF.