
Tajwan złagodzi ograniczenia w imporcie wieprzowiny i wołowiny z USA
Tajwan ma ustalić dopuszczalne poziomy pozostałości raktopaminy dla importowanej wieprzowiny.

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Tajwan ma ustalić dopuszczalne poziomy pozostałości raktopaminy dla importowanej wieprzowiny.

Prognozuje się, że światowa produkcja wieprzowiny drugi rok z rzędu odnotuje gwałtowny spadek, jak wynika z półrocznego raportu FAO Food Outlook na temat światowych rynków żywności.

Dodatni bilans handlowy artykułów rolno-spożywczych UE-27 został wzmocniony przez utrzymujący się silny eksport wieprzowiny, pszenicy i zbóż gruboziarnistych w pierwszych czterech miesiącach 2020 r.

Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 191357 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?

Ze względu na zwiększoną wagę zwierząt rzeźnych Tönnies zwiększył masę podstawową.

COVID-19 wstrząsnął światowym przemysłem wieprzowym, zakłócając łańcuch dostaw i powodując różne wyzwania.

Oczekuje się, że w 2020 r. nieznacznie wzrośnie produkcja wieprzowiny. Sprzyjać temu będą korzystne ceny, powrót popytu konsumpcyjnego oraz solidne perspektywy eksportu.



Dane liczbowe sugerują, że środki ograniczające pandemię COVID-19 nie od razu wpłynęły na produkcję wieprzowiny w UE.

W pierwszym kwartale 2020 r. handel rolno-spożywczy w UE-27 wzrósł o 4,7% w porównaniu do pierwszego kwartału 2019 r., pomimo rozwoju pandemii COVID-19.

Po raz pierwszy Chiny stanowiły w kwietniu ponad połowę eksportu świeżej i mrożonej wieprzowiny z Wielkiej Brytanii. Ogólny eksport wzrósł, a ceny importowe pozostały wyższe niż w ubiegłym roku.

Populacja świń nadal spada: -2,3% w porównaniu z rokiem poprzednim.



Największa niemiecka ubojnia została zamknięta.

Otrzymano łącznie 502 wnioski, z których 407 spełnia wymagane warunki.

Prognozuje się, że ogólna światowa produkcja mięsa spadnie o 1,7 procent w 2020 r. Także światowa produkcja mięsa wieprzowego odnotuje gwałtowny spadek.


Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji