9 wskazówek, jak przetrwać burzę kosztów w branży trzody chlewnej
Analityk DiPietre analizuje obecną sytuację w produkcji trzody chlewnej i daje nam kilka wskazówek, jak przetrwać rok 2022.
Analityk DiPietre analizuje obecną sytuację w produkcji trzody chlewnej i daje nam kilka wskazówek, jak przetrwać rok 2022.
Porównanie hiszpańskich i amerykańskich głównych wyników produkcyjnych na fermie loch
Producenci trzody chlewnej wkraczają w sezon ograniczania kosztów, ale czasem powoduje to większe straty, bo każdy wydatek wiąże się z późniejszym zyskiem. Chcesz wiedzieć, które koszty ciąć?
IFIP przewiduje wyraźny spadek produkcji trzody chlewnej w północnej Europie, podczas gdy w Hiszpania będzie nadal rosła. W krajach wschodnich wyróżnia się Rumunia, w której inwestują firmy.
IFIP z danymi InterPIG podsumowuje ewolucję kosztów produkcji w 19 różnych krajach i regionach.
Hiszpańscy producenci powinni priorytetowo traktować większą wydajność i powinni zdawać sobie sprawę, że wzrost nie może trwać w nieskończoność.
Nasilenie krzywej eutanazji świń będzie zależeć od tego, jak skutecznie producenci spowalniają wzrost świń, a także od tego, jak skutecznie ubojnie i przetwórnie wrócą do pełnej wydajności pracy.
Wyzwania stojące przed globalnym łańcuchem wieprzowiny po pojawieniu się wielogłowej hydry, jaką jest pandemia afrykańskiego pomoru u świń i choroby COVID-19 u ludzi zapierają dech w piersiach.
Przypadkowe wstrząsy, takie jak pandemia COVID-19, poważnie zakłócają łańcuchy dostaw.
Najpierw ASF, teraz koronawirus, dwa efekty czarnego łabędzia, wstrząsnęły światową gospodarką i zaniepokoiły światowy przemysł mięsny. Jak zmierzyć się z kolejnym?
Przeprowadziliśmy wywiad z właścicielem Yangxiang, aby lepiej zrozumieć rozwój projektu i czego się nauczył.
W USA, nawet przy rekordowej sprzedaży w Chinach, produkcja przytłacza rynek, co jest odwrotną sytuacją niż ta w Hiszpanii.
Czy wraz z pojawieniem się sztucznego, „hodowanego z probówki” mięsa, hodowla zwierząt gospodarskich całkowicie zniknie?
Bardzo wysokie, spowodowane ASF, zapotrzebowanie na wieprzowinę ze strony Chin, może przyćmić zwiększony popyt na produkty mięsne pochodzenia roślinnego w porównaniu do popytu na tradycyjne produkty mięsne.
333 wraz z Javierem Lorente odwiedza chińską fermę 28,000 loch w 9- piętrowych budynkach.
Czy proces odbudowy pogłowia świń w Chinach będzie szybki, czy powolny?