Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Wyniki dostarczają dalszych dowodów na to, że zanieczyszczone składniki paszy mogą stanowić zagrożenie dla przenoszenia patogenów na poziomie krajowym i globalnym.
Celem tego badania było opracowanie niedrogiej, niezakaźnej szczepionki podjednostkowej przeciwko CSF, która może wywołać szybką i długotrwałą odporność.
Celem tego badania było określenie rozpowszechnienia wielolekoopornej na metycylinę Staphylococcus sciuri (MDR-MRSS) w środowisku po rozrzuceniu obornika w komercyjnych hodowlach trzody chlewnej.
Działania podejmowane jako wspólny wysiłek hodowcy i weterynarza / innych doradców okazały się obiecującą metodą redukcji AMU w produkcji trzody chlewnej.
Zidentyfikowaliśmy od prosiąt ssących z biegunką w Chinach nowy koronawirus świński, podobny do wirusa nietoperzy HKU2 (bat-HKU2-like) (alfakoronawirus jelitowy świń). Szczep GDS04 ma wysoką identyczność (> 90%) ze szczepami bat0like-HKU2 w konserwatywnych domenach Coronaviridae, co sugeruje, że szczep GDS04 należy do tego samego gatunku co HKU2.
Badanie to miało na celu opisanie wzorców wykrywania wirusa zespołu rozrodczo-oddechowego świń (PRRSV), cirkowirusa świń typu 2 (PCV2), wirusa grypy świń typu A (SIV) i Mycoplasma hyopneumoniae (M. hyo) w gospodarstwach wykazujących różne nasilenie PRDC .
Celem badania było dostarczenie informacji dotyczących patogenezy wirusowej i epidemiologii molekularnej powiązanej z niedawno zgłoszonym występowaniem szczepamów atypowego pestiwirusa świń (APPV) oraz ustaleniem występowania APPV w Hiszpanii w okresie od 1997 do 2016 r.
Wyniki pomogą w opracowaniu i wdrożeniu strategii wczesnego wykrywania, zapobiegania i kontroli jednej z najbardziej wyniszczających chorób dotykających przemysł trzody chlewnej w USA.
Salmonella 4,[5],12:i:-, nowo pojawiający się na całym świecie patogen, który powoduje wiele epidemii przenoszonych przez żywność, w większości związanych ze świniami i produktami wieprzowymi, obecnie rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych.