Pasza przejściowa dla prosiąt odsadzonych
Podobieństwo składu diety przed i po odsadzeniu może mieć większe znaczenie dla wyników po odsadzeniu niż wielkość spożycia przed odsadzeniem.
Podobieństwo składu diety przed i po odsadzeniu może mieć większe znaczenie dla wyników po odsadzeniu niż wielkość spożycia przed odsadzeniem.
W tym artykule skupiamy się na kluczowych aspektach zarządzania dla optymalnej wydajności loch z tą genetyką. W tym celu rozmawialiśmy z Pablo Magallónem, lekarzem weterynarii Działu Technicznego z PIC South Europe.
Wiele czynników wpływa na długowieczność i przeżywalność loch. Jak ważne jest więc odpowiednio ukierunkowane zarządzanie paszą, aby uzyskać dłuższą żywotność?
Eubiotyki są postrzegane jako alternatywy dla cynku i antybiotykowych stymulatorów wzrostu dla gospodarstw, które nie mogą ich używać, ale jeśli globalny trend jest taki, że te produkty nie będą już dostępne, to czy powinny być używane jako bazowe?
Precyzyjne karmienie nie tylko poprawia efektywność pobierania składników odżywczych, ale także łagodzi negatywny wpływ na środowisko.
Co może spowodować wzrost współczynnika wykorzystania paszy u świń i pogorszenie średnich dziennych przyrostów bez zmiany śmiertelności?
Na tle rosnących cen towarów europejscy hodowcy trzody chlewnej ograniczają produkcję, co doprowadzi do zmniejszenia podaży na rynku trzody chlewnej w 2023 roku i utrzymania się cen na wysokim poziomie.
Prosta strategia zarządzania może mieć wpływ na najtrudniejszy okres w życiu prosięcia: okres odsadzenia.
Co może spowodować wzrost współczynnika wykorzystania paszy u świń bez zmiany śmiertelności lub średnich dziennych przyrostów?
Czytelnik powinien mieć świadomość, że w badaniach nad mikrobiomem korelacja nie oznacza związku przyczynowego.
Wszystko, co musisz wiedzieć, aby dobrze odsadzić swoje prosięta.
Jakie czynniki środowiskowe mogą wpływać na współczynnik konwersji paszy? Enric Marco mówi o wpływie temperatury i wilgotności.... mogą one sprawić, że stracimy pieniądze.
Jakie czynniki żywieniowe mogą wpływać na współczynnik konwersji paszy u świń? Enric Marco mówi o tym, jak wartości energetyczne i białkowe paszy, wielkość cząstek oraz mykotoksyny mogą sprawić, że stracimy pieniądze.
Pasza stanowi około 60% kosztów w produkcji trzody chlewnej. Dlatego bardzo ważne jest uzyskanie dobrego współczynnika konwersji paszy.
W jaki sposób możemy wykorzystać coraz więcej informacji dotyczących mikrobioty świń i zastosować je na poziomie fermy? W tym drugim artykule, Matheus Costa wyjaśnia.
Czym jest mikrobiota i jak może pomóc w utrzymaniu zdrowia świń? Jakie są obecne ograniczenia w stosowaniu sekwencjonowania DNA mikrobów?