Rekordowy eksport europejskiej wieprzowiny w 2020 roku
Eksport z UE wzrósł o prawie 19%. Chiny były wiodącym celem eksportu, stanowiąc ponad 60% całości.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Eksport z UE wzrósł o prawie 19%. Chiny były wiodącym celem eksportu, stanowiąc ponad 60% całości.
Komisarz ds. Rolnictwa Janusz Wojciechowski wysłał oficjalne pismo do różnych ministrów rolnictwa, w którym potwierdził, że sektor trzody chlewnej wykazuje oznaki ożywienia.
Rosja wyeksportowała ponad 500000 ton mięsa w 2020 roku, o 55% więcej niż w 2019 roku.
Chińskie wykorzystanie pszenicy jako paszy osiągnęło 25-letnie maksimum, podczas gdy import kukurydzy jest nadal rekordowo wysoki, aby nadążyć za wzrostem liczby świń po ASF.
Importowane mięso z łańcucha chłodniczego będzie dezynfekowane, badane, o obórt nim będzie nadzorowany w celu powstrzymania rozprzestrzeniania się COVID-19.
Produkcja żywca wieprzowego w Chinach nadal rosła, co skutkowało niższymi cenami.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 185930 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Pomimo zamknięć rzeźni z powodu pandemii COVID-19, produkcja mięsa odnotowała jedynie niewielki spadek w porównaniu z rokiem 2019.
Eksport wieprzowiny z USA wzrosły o 11% w stosunku rekordów z 2019 roku. Chiny nie były jedynym sukcesem eksportowym w 2020 roku .
Globalna podaż wieprzowiny wzrośnie w Azji oraz Ameryce Północnej i Południowej, ale napotka większe wyzwania w Europie.
Światowe zapasy zbóż mają w tym roku gwałtownie spaść wraz ze wzrostem światowego handlu.
Największy wzrost odnotowano w produkcji wieprzowiny, która wzrosła o 11,9% rok do roku.
Wyniki dotyczą całkowitej rocznej produkcji wieprzowiny i zbóż w Chinach. Dowiedz się, jak minął rok w Chinach.
Kodeks ma na celu ukształtowanie ścieżki dla zbiorowej roli podmiotów w łańcuchu żywnościowym w przejściu na bardziej zrównoważony system żywnościowy UE.
Podczas gdy eksport do Chin wykazał znaczny wzrost, sprzedaż do innych głównych miejsc docelowych spadła.
W Chinach określono standardy dla tego rozwijającego się sektora, w tym wymogi dotyczące etykietowania.
Dzięki wymianie handlowej z Chinami UE wyeksportowała o 36% więcej wieprzowiny w pierwszych 10 miesiącach 2020 r. w porównaniu z tym samym okresem w 2019 r.
Pomimo odbudowy populacji świń Chiny nadal zwiększają import wieprzowiny, osiągając 4 miliony ton, czyli dwukrotnie więcej niż w 2019 roku.
Firma Belpork uruchomiła nowy system jakości, który łączy Certus i Codiplan Plus, jednocząc wszystkich graczy w sektorze trzody chlewnej.
Na promocję produktów rolno-spożywczych UE w UE i poza nią w 2021 r. przeznaczono łącznie 182,9 mln euro.
Hiszpański import prosiąt z Holandii znacznie wzrósł (+ 17%), podczas gdy import prosiąt z Niemiec spadł.
Liczba świń jest podobna jak w ubiegłym roku, natomiast spada liczba gospodarstw.
Eksport kanadyjskiej wieprzowiny i produktów wieprzowych odnotował znaczny wzrost w pierwszych 10 miesiącach 2020 roku.
Przewiduje się, że całkowity eksport wieprzowiny na świecie osiągnie 11,1 mln ton w 2020 r., co oznacza wzrost o 16% rok do roku.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji