USA: spadek pogłowia świń
Pogłowie w USA jest niższe niż we wrześniu 2020 r., ale nieco wyższe niż w czerwcu tego roku.
Pogłowie w USA jest niższe niż we wrześniu 2020 r., ale nieco wyższe niż w czerwcu tego roku.
Chiny obniżyły swój cel w zakresie pogłowia loch, starając się kontrolować podaż i stabilizować ceny.
Teraz, gdy rzeźnie odrabiają zaległości spowodowane przez COVID-19, co przyniesie przyszły rok dla kanadyjskiego przemysłu trzody chlewnej?
W pierwszej połowie 2021 roku niemiecka produkcja wieprzowiny zmniejszyła się o 1,2% w stosunku do tego samego okresu roku poprzedniego.
USDA przewiduje wzrost produkcji świń i wieprzowiny w Brazylii w latach 2021 i 2022.
USDA przewiduje, że produkcja wieprzowiny w Chinach zmniejszy się w 2022 roku z powodu niskiego pogłowia świń, w tym loch.
Liczba świń w chowie ekologicznym wzrosła o 36% w latach 2010-2020 i stanowi nieco poniżej 1% całkowitego pogłowia świń.
Według chińskiego rządu, lochy hodowlane w tym kraju osiągnęły 102% poziomu z końca 2017 roku.
Oczekuje się, że produkcja wieprzowiny w UE będzie nadal wzrastać w 2021 r., ponieważ dodatkowa produkcja w niektórych krajach UE z nadwyżką zrekompensowała spadek spowodowany ASF w Niemczech.
Prognoza rolnicza OECD-FAO na lata 2021-2030 zapewnia wgląd w światową produkcję i konsumpcję wieprzowiny na następne dziesięć lat.
Między kwietniem a czerwcem 2021 r. nadmierna produkcja wieprzowiny w Chinach obniżyła ceny, skłoniła małych i średnich producentów do likwidacji części pogłowia i ograniczonego zakupu prosiąt.
Na dzień 3 maja 2021 r. liczba świń w Niemczech wynosiła 24,6 mln sztuk.
Ubój świń w Niemczech spadł o 4,2% w pierwszym kwartale 2021 r.
Liczba świń na farmach w USA spadła o 2% od czerwca 2020 r.
Wirtualne konferencje, smart farming, big data... Dokąd zmierza produkcja trzody chlewnej?
Przewiduje się, że światowa produkcja mięsa wzrośnie pomimo wielu wyzwań stojących przed łańcuchami wartości mięsa, podczas gdy światowy handel mięsem zmierza w kierunku stagnacji.