Brazylia: rekordowy ubój świń w drugim kwartale 2021 r.
Liczba ubojów trzody chlewnej osiągnęła najwyższy poziom od 24 lat.
Liczba ubojów trzody chlewnej osiągnęła najwyższy poziom od 24 lat.
Teraz, gdy rzeźnie odrabiają zaległości spowodowane przez COVID-19, co przyniesie przyszły rok dla kanadyjskiego przemysłu trzody chlewnej?
W pierwszej połowie 2021 roku niemiecka produkcja wieprzowiny zmniejszyła się o 1,2% w stosunku do tego samego okresu roku poprzedniego.
Ubój świń w Niemczech spadł o 4,2% w pierwszym kwartale 2021 r.
Brak możliwości eksportu do krajów trzecich powoduje, że Danish Crown zmniejsza o połowę produkcję w zakładzie odkostniania w Niemczech.
Celem jest rozbudowa zdecentralizowanych obiektów w celu skrócenia odległości transportu zwierząt.
Od 15 marca Danish Crown zniesie kwoty na dostawy wieprzowiny, które zostały wprowadzone w listopadzie 2020 r.
Pomimo zamknięć rzeźni z powodu pandemii COVID-19, produkcja mięsa odnotowała jedynie niewielki spadek w porównaniu z rokiem 2019.
ASF w Niemczech znacznie zmniejszył liczbę duńskich świń przeznaczonych na eksport do uboju do Niemiec. Danish Crown został zmuszony do ustalenia dwóch różnych cen.
Ponieważ produkcja trzody chlewnej nadal się poprawia, podaż wieprzowiny stopniowo się poprawia, co ma sprawić, że ceny wieprzowiny w IV kwartale będą niższe niż w ubiegłym roku.
Ze względu na zwiększoną wagę zwierząt rzeźnych Tönnies zwiększył masę podstawową.
Największa niemiecka ubojnia została zamknięta.
Większość zagrożeń związanych z dobrostanem świń podczas uboju wynika z nieodpowiednich umiejętności personelu i źle zaprojektowanych i zbudowanych obiektów. Jest to jeden z głównych wniosków najnowszej porady EFSA na temat dobrostanu zwierząt podczas procesu uboju.