Strona 12 - artykuły na temat mięso
Rosja i Chiny rozważają eksport rosyjskiej wieprzowiny
Rosyjski Rosselkhoznadzor i chińska Generalna Administracja Celna badają możliwość dostarczania rosyjskiej wieprzowiny do Chin.
Kształtowanie się chińskiego importu wieprzowiny z podziałem na dostawców
Chiński import zarówno wieprzowiny, jak i podrobów wzrósł w pierwszych czterech miesiącach tego roku.
Chiny rozpoczynają gromadzenie i przechowywanie centralnych rezerw wieprzowiny w obliczu niskich cen wieprzowiny
Podaż żywca wieprzowego jest wysoka, a ceny niskie.
UE i Nowa Zelandia podpisują umowę o wolnym handlu
Umowa znosi wszystkie cła na eksport z UE do Nowej Zelandii, w tym na wieprzowinę.
Kolejna dekada w produkcji rolnej, konsumpcji i trendach handlowych
Zgodnie z prognozami OECD-FAO Agricultural Outlook 2023-2032, globalna produkcja rolna i żywności będzie nadal rosnąć w ciągu najbliższych dziesięciu lat, ale w wolniejszym tempie niż w poprzedniej dekadzie ze względu na trendy demograficzne.
Światowe ceny wieprzowiny wzrosły w czerwcu
Podczas gdy indeks cen mięsa FAO pozostał niezmieniony od maja, światowe ceny wieprzowiny wzrosły w czerwcu.
Francja: produkcja trzody chlewnej w 2022 r. spadła
W 2022 r. produkcja trzody chlewnej ponownie spadła (-2,2%) w kontekście kurczącego się pogłowia we Francji i Europie.
Niemcy zatwierdzają prawo dotyczące etykietowania mięsa według rodzaju hodowli
Bundestag zatwierdził ustawę przedłożoną przez Federalne Ministerstwo Żywności i Rolnictwa dotyczącą obowiązkowego oznakowania państwowego zgodnie z hodowlą zwierząt.
Perspektywy dla mięsa FAO: produkcja, handel i ceny w 2023 r.
Oczekuje się, że globalna produkcja wieprzowiny nieznacznie spadnie.
UE: lepsza ochrona produktów rolnych wysokiej jakości
Parlament Europejski przyjął stanowisko do rozmów w sprawie nowych przepisów dotyczących oznaczeń geograficznych UE dla produktów rolnych.
FSIS publikuje nowe wytyczne dotyczące zwalczania Salmonelli
FSIS zaktualizowała swoje dobrowolne wytyczne dla federalnie regulowanych zakładów uboju trzody chlewnej i przetwórstwa wieprzowiny w celu zwalczania Salmonelli u świń od odbioru przed ubojem do uboju.
Światowe ceny wieprzowiny wzrosły czwarty miesiąc z rzędu
Indeks cen mięsa FAO wzrósł w maju.
Substytuty mięsa nadal zyskują na popularności w Niemczech
Rynek wegetariańskich lub wegańskich alternatyw dla mięsa nadal rośnie, a produkcja wzrosła o 6,5% w porównaniu do 2021 roku.
Korea Południowa ponownie otwarta na niemiecką wieprzowinę
Pierwsze trzy niemieckie zakłady uboju i przetwórstwa zostały ponownie zatwierdzone przez władze koreańskie do eksportu do Korei Południowej.
Francuskie firmy produkujące wieprzowinę zatwierdzone do eksportu do Chin
Niedawna wizyta państwowa prezydenta Francji Emmanuela Macrona w Chinach utorowała drogę do zatwierdzenia 15 firm (4 rzeźnie i 11 zakładów przetwórczych) do eksportu wieprzowiny do Chin.