Rekordowy eksport europejskiej wieprzowiny w 2020 roku
Eksport z UE wzrósł o prawie 19%. Chiny były wiodącym celem eksportu, stanowiąc ponad 60% całości.
Eksport z UE wzrósł o prawie 19%. Chiny były wiodącym celem eksportu, stanowiąc ponad 60% całości.
Wyniki badań uzyskane za pomocą zwalidowanych metod analitycznych mogą być wiarygodnym źródłem danych dotyczących zawartości azotanów i azotynów.
Rosja wyeksportowała ponad 500000 ton mięsa w 2020 roku, o 55% więcej niż w 2019 roku.
Pomimo zamknięć rzeźni z powodu pandemii COVID-19, produkcja mięsa odnotowała jedynie niewielki spadek w porównaniu z rokiem 2019.
Importowane mięso z łańcucha chłodniczego będzie dezynfekowane, badane, o obórt nim będzie nadzorowany w celu powstrzymania rozprzestrzeniania się COVID-19.
Spójrz wstecz na nasze najpopularniejsze artykuły w ubiegłym roku i upewnij się, że nie przegapiłeś żadnego z najczęściej czytanych artykułów.
Kodeks ma na celu ukształtowanie ścieżki dla zbiorowej roli podmiotów w łańcuchu żywnościowym w przejściu na bardziej zrównoważony system żywnościowy UE.
W Chinach określono standardy dla tego rozwijającego się sektora, w tym wymogi dotyczące etykietowania.
Podczas gdy eksport do Chin wykazał znaczny wzrost, sprzedaż do innych głównych miejsc docelowych spadła.
Firma Belpork uruchomiła nowy system jakości, który łączy Certus i Codiplan Plus, jednocząc wszystkich graczy w sektorze trzody chlewnej.
Na promocję produktów rolno-spożywczych UE w UE i poza nią w 2021 r. przeznaczono łącznie 182,9 mln euro.
Opierając się na wnioskach wyciągniętych z pandemii COVID-19 i innych niedawnych wydarzeń, Komisja planuje opracowanie zestawu procedur, których należy przestrzegać w czasie kryzysu.
Przewiduje się, że całkowity eksport wieprzowiny na świecie osiągnie 11,1 mln ton w 2020 r., co oznacza wzrost o 16% rok do roku.
Przewiduje się, że obawy dotyczące zrównoważonego rozwoju będą napędzać rynki mięsa w UE w nadchodzącej dekadzie, powodując niższe spożycie na mieszkańca, bardziej wydajne systemy produkcji z mniejszą liczbą zwierząt i zmniejszony eksport żywych zwierząt.
Ceny wieprzowiny (bez wieprzowiny bez kości) od stycznia do października 2020 r. wzrosły o prawie 4%.
Wartość eksportu mięsa wieprzowego z UE odnotowała znaczący wzrost, o 1,98 mld euro.