Strona 31 - artykuły na temat mięso

Krótkoterminowe perspektywy dla rynków mięsa wieprzowego w UE - wiosna 2020 r
Pomimo wysokich cen, wzrost produkcji wieprzowiny będzie ograniczony przez ograniczenia środowiskowe i utrzymujące się ryzyko ASF. Ze względu na Covid-19 transport żywych zwierząt może być ograniczony.
UE: weterynaryjne pozostałości leków, zgodność nadal wysoka
Kanadyjski zakład przetwórstwa wznawia działalność po wykryciu COVID-19 u pracowników. Nowe środki bezpieczeństwa.

USA: Smithfield Foods zamyka największą ubojnię z powodu COVID-19
The plant is one of the largest pork processing facilities in the U.S.
Eksport wieprzowiny w USA w lutym bije rekordy pomimo globalnych wyzwań
ASF: Meksyk wykrył i zniszczył ponad pięć ton potencjalnie niebezpiecznych produktów w portach i na lotniskach
Chiny: uwolniono rezerwy wieprzowiny, ceny spadają

Wzrost produkcji trzody chlewnej w Hiszpanii w 2019 r
W ciągu ostatniego roku produkcja wieprzowiny nadal rosła i stanowiła prawie 64% całkowitego wyprodukowanego mięsa.

Niemcy: mniejszy ubój świń w 2019 r.
Wytworzono mniej wieprzowiny, więcej wołowiny i mięsa drobiowego.

UE: Duży wzrost eksportu wieprzowiny, Hiszpania na czele
Europejski eksport wzrósł o ponad 20%. Chiny pozostają głównym miejscem docelowym, a Hiszpania głównym eksporterem.
Komisja Europejska o transformacjach " Od pola do stołu"

Efekt czarnego łabędzia na rynku mięsa
Najpierw ASF, teraz koronawirus, dwa efekty czarnego łabędzia, wstrząsnęły światową gospodarką i zaniepokoiły światowy przemysł mięsny. Jak zmierzyć się z kolejnym?
Włochy: konfiskata i zniszczenie 10 ton wieprzowiny z Chin

Ceny mięsa- FAO: spadek po jedenastu miesiącach ciągłych wzrostów
W styczniu indeks cen mięsa FAO wynosił 182,5. Jest to pierwszy spadek od jedenastu miesięcy.