Strona 30 - artykuły na temat mięso
Chiny oczekują spadku produkcji wieprzowiny
Meksyk: postęp w negocjacjach z Chinami w sprawie eksportu podrobów wieprzowych
Argentyński przemysł trzody chlewnej, branża z wieloma możliwościami w przyszłości

Wielka Brytania, drugie najważniejsze miejsce eksportu wieprzowiny z UE
12% europejskiej wieprzowiny jest eksportowane do Wielkiej Brytanii.

Rzeźnia w Niderlandach zamknięta z powodu COVID-19
Rzeźnia Vion w Grenlo będzie zamknięta przez 2 tygodnie.
Modelowanie globalnych skutków gospodarczych poważnej epidemii ASF w Chinach
Ceny wieprzowiny w Chinach nadal spadają

60% europejskiego eksportu wieprzowiny jest kierowane do Chin
Eksport do Chin wzrósł o 77% i stanowi 60% całkowitego eksportu europejskich produktów wieprzowych.
Singapur otwiera rynek na wieprzowinę w puszkach z Rosji

Przegląd zmian na światowym rynku mięsa w 2019 r. - FAO
Światowa produkcja mięsa spadła o 1,0 procent po dwóch dekadach stałego wzrostu. Światowy eksport mięsa wzrósł o 6,8 procent - najszybszy wzrost rok do roku od 2012 roku.
USDA kupi więcej wieprzowiny w ramach działań łagodzących skutki COVID-19

Interaktywna mapa rzeźni w USA i ich aktualny status operacyjny
W świetle przestojów spowodowanych przez COVID-19 narzędzie to pokazuje lokalizację rzeźni świń, ich możliwości przerobowe i status operacyjny.
USA: Smithfield zamyka kolejny zakład z powodu COVID-19

Tyson zamyka największy zakład przetwórstwa wieprzowiny, ponieważ coraz więcej pracowników ma COVID-19
Firma zamyka dwa zakłady, które zatrudniają w sumie 5000 pracowników w Iowa i Indianie, aby zapewnić bezpieczeństwo załodze podczas pandemii COVID-19.