Strona 29 - artykuły na temat mięso
Ceny mięsa- FAO: spadek po jedenastu miesiącach ciągłych wzrostów
W styczniu indeks cen mięsa FAO wynosił 182,5. Jest to pierwszy spadek od jedenastu miesięcy.
FAO: przegląd światowego rynku mięsa 2019
Rosja: Zatwierdzono nową doktrynę bezpieczeństwa żywnościowego
Udział produkcji krajowej w konsumpcji krajowej powinien wynosić co najmniej 85% w przypadku mięsa i produktów mięsnych.
Chińska produkcja wieprzowiny spadła o ponad 20% w 2019 r
FAO: globalny przegląd cen mięsa w 2019r.
UE: Rekordowy eksport wieprzowiny ze względu na popyt w Chinach
FAO: ceny mięsa wieprzowego zanotowały największy wzrost rok do roku
Japonia rozważa możliwość importu wieprzowiny i wołowiny z Rosji
Nowe możliwości dla schłodzonej amerykańskiej wieprzowiny w Hongkongu
UE: Salmonella najczęstszą przyczyną chorób przenoszonych przez żywność
Prognozy: ASF nadal będzie istotnie wpływał na światowy rynek wieprzowiny.
Nieznaczny spadek konsumpcji mięsa w UE
Zgodnie z prognozami rolnymi UE na lata 2019–2030 konsumpcja mięsa per capita w UE do tej pory wykazywała tendencję wzrostową.
Skok światowych cen żywności: mięso i oleje roślinne prowadzą do wzrostu indeksu cen żywności FAO
Indeks cen mięsa FAO: dziewiąty z rzędu miesięczny wzrost
Notowania wieprzowiny wzrosły umiarkowanie.