Modulacja mikrobioty i zmniejszenie zjadliwości S. Suis. Jaki mechanizm może za tym stać?
Modulacja mikrobioty wydaje się wpływać na obecność S. Suis i ekspresję jego czynników wirulencji.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Modulacja mikrobioty wydaje się wpływać na obecność S. Suis i ekspresję jego czynników wirulencji.
W poprzednim artykule poznaliśmy koncepcję bezpieczeństwa pasz, jej wpływ na produkcję trzody chlewnej oraz odpowiedzialność przemysłu paszowego w łańcuchu żywnościowym. Teraz skupimy się na tym, jak praktycznie zastosować tę koncepcję w procesie produkcji mieszanek paszowych.
Praca doktorska na Uniwersytecie Lizbońskim. Doradcą naukowym był profesor José António Mestre Prates, a współopiekunami profesor João Pedro Bengala Freire i profesor André Martinho de Almeida.
Mały wózek jest zaparkowany na końcu korytarza każdego pomieszczenia porodowego, tuż pod linią dystrybucji suchej paszy.
Wybór odpowiednich źródeł białka do paszy (przed) starterowej ma kluczowe znaczenie dla wspierania zdrowia jelit, zmniejszając zależność od dodatków paszowych.
Badanie na poziomie fenotypowym i genotypowym implikacji rozwoju wewnątrzmacicznego prosiąt we wzroście postnatalnym. Praca doktorska na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej UCM, Hiszpania, pod kierunkiem Antonio Gonzaleza de Bulnesa, Cristiny Óvilo Martín i Beatriz Isabel Redondo.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 138676 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Przemysł paszowy ma do odegrania znaczącą i kluczową rolę w realizacji programu One Health w produkcji wieprzowiny na wielu poziomach.
Czy zapominamy o znaczeniu poziomu witamin w diecie po odsadzeniu w erze po tlenku cynku?
Kongres wyróżniał się udziałem liderów branży, doskonałością akademicką i metodologią nauczania, a także przestrzeniami do nawiązywania kontaktów, gromadząc ponad 1300 osób z całego regionu.
Dzisiejszy przemysł trzody chlewnej zależy od dostaw odpowiednio zbilansowanej paszy, której jakość i bezpieczeństwo mają kluczowe znaczenie dla zdrowia, dobrostanu i maksymalnej wydajności produkcyjnej świń.
Ogniska S. suis są często związane ze współistniejącymi infekcjami i czynnikami stresowymi zidentyfikowanymi jako potencjalne czynniki wyzwalające, ale naturalny proces infekcji nie jest w pełni zrozumiały, więc chcieliśmy wiedzieć, jaki jest stan naturalnie zakażonych świń.
W tym artykule skupiamy się na kluczowych aspektach zarządzania w celu optymalizacji wydajności tej linii genetycznej loch. Rozmawialiśmy z Carlosem Martinsem.
W ostatnich latach koncepcja precyzyjnego żywienia i cel poprawy efektywności wykorzystania podstawowych składników odżywczych jest uważana za innowacyjną technikę w badaniach nad trzodą chlewną.
Ta nowa strategia żywienia ma na celu rozprowadzenie optymalnej dawki w odpowiednim czasie do odpowiedniego zwierzęcia.
Podobieństwo składu diety przed i po odsadzeniu może mieć większe znaczenie dla wyników po odsadzeniu niż wielkość spożycia przed odsadzeniem.
Wiele czynników wpływa na długowieczność i przeżywalność loch. Jak ważne jest więc odpowiednio ukierunkowane zarządzanie paszą, aby uzyskać dłuższą żywotność?
Eubiotyki są postrzegane jako alternatywy dla cynku i antybiotykowych stymulatorów wzrostu dla gospodarstw, które nie mogą ich używać, ale jeśli globalny trend jest taki, że te produkty nie będą już dostępne, to czy powinny być używane jako bazowe?
Jakie przyczyny mogą prowadzić do zwiększenia współczynnika wykorzystania paszy i śmiertelności u świń z pogorszonymi średnimi dziennymi przyrostami?
Precyzyjne karmienie nie tylko poprawia efektywność pobierania składników odżywczych, ale także łagodzi negatywny wpływ na środowisko.
Prosta strategia zarządzania może mieć wpływ na najtrudniejszy okres w życiu prosięcia: okres odsadzenia.
Co może spowodować wzrost współczynnika konwersji paszy i śmiertelności bez wpływu na średni dzienny przyrost?
Co może spowodować wzrost współczynnika wykorzystania paszy u świń i pogorszenie średnich dziennych przyrostów bez zmiany śmiertelności?
Wyniki te wskazują, że mikrobiota w kale, siarze i wydzielinach pochwowych loch łatwiej kolonizowała jelita prosiąt poprzez efekt symbiotyczny.
Co może spowodować wzrost współczynnika wykorzystania paszy u świń bez zmiany śmiertelności lub średnich dziennych przyrostów?
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji